17 Nisan 2013 Çarşamba

Güllü Yoğurt Pastası


Soğuk günler hala devam ediyor. İçimizde bahar coşkusu uyandı dediğimiz bir anda yeniden çizmelerimizi, hırkalarımızı giyerken buluyoruz kendimizi. Doğa hareketlenmeye, erguvanlar boğazı süslemeye, laleler yolları şenlendirmeye başladı bile...Biz de aynı hevesle ısınmak istiyoruz değil mi? 
Ne mutlu ki sevdiklerimizle görüşmek havamızı düzeltiyor...

İşte misafirleriniz için kolay bir tarif daha. Benim misafirlerim pek sevdi. Zaten ben de bir misafirlikte tatmıştım ilk kez. Kendimce yeniden yorumladım sadece...
Sürpriz malzemem gül suyu...




Güllü Yoğurt Pastası
8 kişilik
Tabanı için:
2 paket eti burçak
2 avuç kavrulmuş fındık
5 yemek kaşığı erimiş tereyağı
İç malzeme:
800 gr. süzme yoğurt
200 gr. toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilyalı puding
1 paket vanilya veya yarım vanilya çubuğunun taneleri
3 yemek kaşığı gülsuyu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı irmik

Yapılışı:
Bisküvileri elimizle unufak edelim. Erimiş tereyağını ve kavrulmuş/iri doğranmış fındıkları ilave edelim. Üşenmeyelim fındıkları mutlaka kavuralım. Salsın evinize mis gibi kokusunu.
24cm.lik kelepçeli kalıbın dibine bu karışımı bastırarak yayalım. En başta kalıbın kelepçesini düzgün ve tam olarak kapattığımızdan emin olalım. Aksi takdirde sonrasında tereyağı fırınınıza damlayabilir.


Şimdi sıra içini hazırlamakta. Önce fırını ısıtalım. 175 dereceye.
Bir kasede yoğurdu iyice mikserleyelim. Sonra şekeri ve yumurtaları tek tek yedirelim. Kalan kuru malzemeleri ekleyip, nazikçe karıştıralım ve tabanın üzerine dökelim.
Hazır vanilyalı puding karışımı yerine 2 kaşık un ve 2 kaşık nişasta kullanabilirsiniz.
 

Fırına atalım.
Yaklaşık 50 dakika, kenarları kızarıncaya kadar pişirelim. Önce kabaran karışımımız fırından alınca sönecektir. Olası çatlaklarda kapanacaktır. Sorun etmeyin. Yoğurt peynirden daha az çatlıyor, cheesecake gibi zor değil anlayacağınız.


Tattığınızda ondan daha yoğun ama bi o kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Gülsuyu sevmeyenler, tarifi 1 limonu kabuğu&suyu kullanarak yapabilirler.





Süslemesi için gül yaprakları kullandım. Üzerindeki iri beyaz taneler ise fransızların Choquette tatlısı yapımında kullandıkları şekercikler. Elimde vardı kullanmak istedim. İlk fırsatta onu da yapayım sizler için...