6 Ocak 2013 Pazar

Tahinli kurabiye

İşte yeniyılın ilk tarifi geldi sevgili tatlıseverler..
Kış kışlığını yapadursun, umuyorum ki hepiniz sıcacık muhabbetlerle geçirdiniz yılbaşı akşamını. Işıl ışıl bir yıl olsun 2013. Umutsuzluklarımıza aydınlıklar doğsun, haksızlıklar son bulsun...Küstahlık zorbalık devri kapansın. 
Daha fazla saygı, daha fazla sevgi olsun...
Aramıza katılanlar artsın, aramızdan ayrılan olmasın. Bu yıl birlikteliklerin yılı olsun. 
İrmik hanım'da dile dile dilek bitmez. Kendime de bol tarifli, heyecanlı bir yıl diliyorum. Maceralarım bol olacak, o daha yıl başından belli oldu bile...
Beni izlemeye devam edin. 

Bu tarif bir uyarlama oldu aslında. Orjinalinde fıstık ezmesi vardı. Aile bireylerinin de onayıyla yerini tahine bıraktı. Eğer tahinciyseniz hemen mutfağa, çünkü bu tarif tamı tamına 10 dakika da hazır, bir 12 dakikada da pişecek, e daha ne kadar hızlı olabilir ki??

Tahinli Kurabiye
Yaklaşık 20 adet için

Bir paketin yarısı tereyağı (oda sıcaklığında)
5 kaşık tahin
7 kaşık şeker (esmer şeker de olabilir)
3 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
biraz vanilya
varsa 2 kaşık badem unu
1 yumurta

Yapılışı:
Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Bir kapta tahini, şekeri,tereyağını tahta kaşık yardımıyla iyice ezin, karıştırın.
Sonra yumurtayı yedirin.
Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, badem  ununu ekleyin. Kurabiyeleri elinizle top top yapabileceğiniz kıvama getirin eğer unu az gelirse çekinmeden ekleyin. Eliniz o kıvamı anlayacaktır.

Kurabiyeleri eşit büyüklükte tepsiye aralarına mesafe koyarak dizin. Hafifçe üzerlerine bastırın.
Sonra çatalla bir enine bir boyuna ezerek şekil verin. Yaklaşık 12 dakika altları kızarıncaya kadar pişirin.









Fırına atmadan önce parlasınlar diye üzerlerine biraz esmer şeker serptim...





Bekledikçe güzelleşecek bu kurabiyeyi afiyetle yiyin.