23 Mayıs 2012 Çarşamba

Crème Mousseline

okunuşu = krem muslin

İğde, ıhlamur ve hanımelinin o eşsiz kokusuyla doluyor ciğerlerim son bir iki gündür. Benim için mesaj belli. Artık yaz geldi. Uzun bir kışın ardından uzun bir yaz olacak gibi. Artık açık ayakkabılara geçiş ve beyaz renge kavuşma serbest...
Şimdi koklama zamanı, derin nefesler alıp derin düşünmeler zamanı. Her fırsatta doğaya kaçma zamanı. Sıcaklar tam anlamıyla bastırmadan geceleri gelen hafif serinliğin tadını çıkarma zamanı...
Sabahları ispinozların sessizliği bozduğu ormanda 6 km.lik parkurda yürümenin verdiği enerjide buna eklenince siparişlerimi de o hızla tamamlayıp bu haftanın tarifini de yapıveriyorum mutfakta ve aynı akşam sizlerle buluşturuyorum işte...




Geçtiğimiz Perşembe Istanbul Culinary Institute'da bir tatlı atölyesi daha gerçekleştirdik. 
Katılımcılar dinamik, neşeli ve öğrenmeye istekliydiler. Keyifli bir 3 saat geçirdik birlikte. 
Hepsine tekrar teşekkür ediyorum.


Katılımcılardan iki arkadaş farklı formatlarda fotoğraf çekmeye meraklıydı, işte onların karesinden farklı bir enstantane...Meğer fotoğrafçılık hobileriymiş...

Bu hafta şeker gibi, ipek gibi bir tatlı tarifim var.
Vereceğim bu kremin tarifini diler, benim gibi pudding şeklinde dilerseniz keklerinizin arasına koyarak pasta şeklinde sunabilirsiniz sevdiklerinize.

Crème Mousseline özel bir fransız kremidir. Bol yağ içerir, boğazınızdan da yağ gibi kayar gerçekten.

Gerekli malzemeler:
4 kişilik
600 ml süt
2 büyük yumurta
200 gram şeker
45 gr. un 
45 gr. nişasta
200 gr. tereyağı
Bol çilek
Bir tencerede sütü şekerin yarısı ve küp küp kestiğimiz tereyağıyla ısıtalım. Kaynatmayalım.
Bir kasede kalan şekeri yumurtalarla çırpalım. Unu ve nişastayı ekleyelim.
Isınmış sütten bir miktar yumurtalı karışıma dökelim ve sürekli çırpmaya devam edelim.
Sonra bu karışımı tenceredeki süte geri boşaltalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim. Sürekli çırpalım çırpalım. Tencereyi ateşten alalım ve çırpmaya devam edelim.
Cam bir kaba yayıp üzerini streçle kaplayalım ve buzdolabına atalım.

Çilekleri yıkayalım. Dondurma kaselerinin diplerine varsa artık kek parçaları, kedidili, veya favori bisküvilerinizin iri parçalarını koyun ve sütle hafifçe ıslatalım.
Soğuyan kremden üzerine alın, çilek ekleyin tekrar krem kaplayın.

İşte tatlımız hazır. Birkaç saat daha dolapta beklerse daha şahane oluyor.



Sizce de hoş bir sunum değil mi? 



1 yorum:

Shelley dedi ki...

The Creme Mousseline looks gorgeous! You look well- love all the pics. And the Culinary Center looks awesome- can't wait to hear more.