16 Ocak 2012 Pazartesi

Millefeuille

okunuşu: milföy
anlamı: bin yaprak


Hayır hayır, yanlış anlamayın lütfen. Kat kat yaprak hamuru, her kat arasına tereyağı koyarak ve belli formlarda 3 kat katlayarak evde hazırlamayı da biliyorum. Ama sipariş sonrası elimde kalan pastacı kremasını hızlıca değerlendirebilmem için dondurulmuş hamur kullandım ve biliyorum ki pekçoğunuzda bunu tercih edecektir. Yine pratik yine lezzetli oldu. Milföy hamurunun tereyağlısı çıkmış. Fırındayken çıkan kokulara inanamazsınız. Çıtırlığı da pek hoş. Tavsiye ederim.


4 adet milföy için
12 kare dondurulmuş milföy hamuru


Pastacı kreması için 
500 ml. süt
Vanilya
30 gram un
40 gram mısır nişastası
125 gram şeker
4 yumurtanın sarısı


Kremanın yapılışı:
Sütü tecereye alın, içine şekerin yarısını ve vanilyayı koyun, bir taşım kaynatın.
Bu arada yumurta sarılarına şekerin diğer yarını yedirin. Unu ve nişastayı eleyin. Karıştırın. 
Kaynayan sütten biraz yumurtaya alın ve çırpıcıyla hız kesmeden karıştırın sonra bu karışımı süte ekleyip yeniden kaynatalım. Krema koyulaşoncaya kadar.
Ocaktan alır almaz kremanın üstünü streç filmle arada hava kalmadan yani direkt kremanın üstüne kaplayalım ve en kısa zamanda buzdolabına alıp soğutalım. Bu krema içerdiği yumurta sebeilye en kolay bozulan ve bu nedenle en çok dikkat edilmesi gereken kremalardandır.


Krema soğurken yaprak hamurlarımızı pişirelim. 
Kare parçaları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede 25 dakika kadar pişirelim.
Pişme sonrası yapmamız gereken tezgaha aldığımız hamurların üzerine fırın tepsisiyle bastırmak. Böylece kabaran hamurları düzleştirmiş oluruz. Soğuyan hamurumuz kremayla birleşmeye hazırdır. 






En alta hamur, üstüne spatula yardımıyla bir kat krema, hamur, krema ve tekrar hamur... Pudra şekeriyle tatlımızı tamamlıyoruz ve aynı gün içerisinde afiyetle yiyiyoruz. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çocukluğumun vazgeçilmezini yapmışın Esra. Okurken ağzımın suları aktı:)